Wave Wave

Varen en huifkar arrangement

Ons ‘Varen- en huifkar’-arrangement:
beleef het gebied vanaf water én land!

Onze meest veelzijdige tour is misschien wel het ‘Varen- en huifkar’-arrangement. Na ontvangst in ons Recreatiebedrijf Geythorn met koffie en gebak, gaat u vanaf het water kennis maken met Giethoorn en omgeving. U vaart zelf in één van onze comfortabele fluisterbootjes (met stille elektrische motor, waardoor u tegelijkertijd de rust en de schoonheid van het gebied écht kunt ervaren!). U vaart een afwisselende route aan de hand van een vaarkaart via onze ‘wereldberoemde’ dorpsgrachten naar onze meren en door het natuurgebied . Voor sommige mensen is deze route bijna een cultuurshock: van het geroezemoes en de soms aangename drukte van de grachten via de meren naar de bijna absolute stilte van het natuurgebied.

Bij terugkomt in de Geythorn wacht u een uitgebreide koffietafel, waarna u met uw gezelschap in een huifkar stapt. Gedurende anderhalf uur onthaasten in de meest pure zin van het woord, verkent u de gecombineerde natuurgebieden Wieden en Weerribben. Dit nationale park met een oppervlakte van 100 vierkante kilometer (!) omvat onder meer het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Het landschap dat traag aan u voorbij gaat is ooit ontstaan door vervening, turfwinning, overstromingen en de teelt van riet. Voor wie het gebied Weerribben-Wieden niet kent zal zich verbazen over het mozaïekachtige landschap met meren, sloten, vaarten, rietlanden, hooilanden, weilanden, moerasbossen en trilvenen. In 2002 werden in dit gebied otters uitgezet. Ze gedijen uitstekend in deze omgeving met veel vis en helder, schoon water. Het is overigens onwaarschijnlijk dat u tijdens uw ontdekkingsreis door deze contreien een otter zult zien, daarvoor zijn deze speelse diertjes te schuw. Onderweg krijgt u nog een traditionele versnapering aangeboden. De huifkar brengt u na een tocht vol onvergetelijke indrukken weer terug bij de Geythorn. Hier eindigt het programma, al bestaat er uiteraard nog wel de mogelijkheid hier een drankje, snack of het diner te gebruiken (niet bij de prijs inbegrepen).

Programma

10:00 uur
Ontvangst bij recreatiebedrijf Geythorn met 2x koffie en een stuk appelgebak. We leggen u de vaarroute en de boten uit.

10:45 uur
Varen in een fluisterbootje door het dorp en een prachtig natuurgebied.

12:00 uur
Een heerlijk uitgebreide koffietafel staat voor u klaar.

13:30 uur
Een huifkar staat voor u klaar. U gaat op een unieke manier door het natuurgebied weerribben-wieden. Onderweg krijgt u nog een traditionele versnapering aangeboden.

15:00 uur
"Einde" (Ter afsluiting kunt u nog gezellig met zijn allen bij ons dineren).

Inclusief:

 • 2X koffie met gebak
 • Vaarkaart en vaarroute
 • Huur fluisterboot
 • Koffietafel zeer uitgebreid!
 • Huifkar tocht (inclusief ervaren koetsier)
 • Traditionele Versnapering

Prijzen vanaf 15 personen:

(minder dan 15 pers. is € 7,50 extra p.p. met een minimum van 10 personen)
 • A. € 41,00 p.p.
 • B. € 48,50 p.p. plate menu
 • C. € 58,50 p.p. 3 gangen menu
 • D. € 62,00 p.p. compleet verzorgde barbecue

Extra:

 • Traditionele schippersversnapering (alcohol) € 1,75 p.p.
 • Uitgebreid picknick/lunchpakket € 7,50 p.p.

Bijzonderheden:

Tijd en volgorde kan in overleg aangepast worden.

Bootje huren Giethoorn

U beleeft de leukste dag uit in Giethoorn vanaf het water in een van onze boten. Dankzij de gunstige ligging van ons bedrijf kunt op twee locaties in het centrum van Giethoorn een bootje huren. Zo beschikken wij onder andere over een vloot van 35 authentieke punters, meer dan 25 fluisterboten, 2 sloepen en 15 kajakken en kano's. Bij Recreatiebedrijf Geythorn huurt u een boot in Giethoorn per dagdeel, dag of zelfs voor meerdere dagen.

Na een dag varen geniet u in ons restaurant van heerlijk eten en drinken: van lekkers bij de koffie tot een compleet diner. Alle boten die u bij ons huurt, zijn te combineren met onze verschillende arrangementen.

Wave Wave