Wave Wave

Schoolreis/Kleine beurs

Staat het jaarlijkse schoolreisje weer op de planning? Kom dan eens langs in Giethoorn, Overijssel. Bij recreatiebedrijf Geythorn weten we precies hoe we de dag onvergetelijk kunnen maken, zowel voor de leerlingen als de docenten. Het arrangement bestaat uit varen in een echte punter gecombineerd met een leuke puzzeltocht. Aan het eind van de dag geniet u van een heerlijke maaltijd. Heeft u vragen over ons arrangement of wilt u een schoolreisje boeken? Neem dan contact met ons op via info@geythorn.nl of +31(0)521-361954.

De schoolreis is ook bij ons het hoogtepunt van het schooljaar

Het hoogtepunt van het schooljaar was en is zonder enige twijfel nog steeds de jaarlijkse schoolreis. De ene school plant de schooltrip aan het begin van het schoolseizoen -zodat leerlingen en leerkrachten elkaar wat beter leren kennen-, de andere school ziet de reis een beetje als afsluiting van het schooljaar – het ‘laatste’ moment voor de grote vakantie waarin de klas voor de laatste keer in dezelfde samenstelling is.

Schoolreisje in Giethoorn, Overijssel

Giethoorn is al sinds mensenheugenis één van de populairste schoolreis-bestemmingen. Dit gebied in het noordwesten van de provincie Overijssel heeft dan ook van alles te bieden voor de jeugdige gasten. Recreatiebedrijf Geythorn is al vele jaren een betrouwbare partner van schoolbesturen. We weten precies wat een schoolreis moet inhouden -we zijn zelf immers ook jong geweest… En of u nu uit een grote stad in het zuiden of westen van Nederland komt of van het platteland in Groningen, onze invulling van het schoolreisdagje is dusdanig dat elk kind (en elke begeleidende leerkracht en ouder!) geniet van de afwisseling.

Zo ziet de dag eruit

De groepen/klassen worden ontvangen in Recreatiebedrijf Geythorn, uiteraard gelegen aan de fameuze dorpsgracht van Giethoorn. Of de heenreis lang of kort is geweest: de activiteiten beginnen bij ons altijd met wat lekkers (koffie/thee/fris en een overheerlijke plak krentewegge). Daarna is het de beurt aan ons enthousiaste team van ervaren instructeurs om iedereen uit te leggen hoe te varen in een echte Gieterse punter. Daarna start de leuke puzzeltocht waarbij het soms flink nadenken geblazen is. Als de tocht is afgelopen en de boten zijn ingeleverd, kan er gewandeld worden door het kloppende centrum van Giethoorn. Onderweg zijn er winkels, een pottenbakkerij en meerdere musea. Een aantal van deze musea is gratis toegankelijk.

Terug bij het startpunt, Recreatiebedrijf Geythorn, staat de ‘schoolreizigers’ een heerlijke maaltijd te wachten. Het is het slotstuk van de schoolreis waar vast en zeker nog lang over nagepraat zal worden!

Het programma

10.00 uur
Ontvangst bij recreatiebedrijf Geythorn met koffie, thee of frisdrank en een plak krentewegge. Een enthousiast team van ervaren instructeurs leert u alles over hoe te varen in een punter.

10.30 uur
Vertrek voor de puzzeltocht.

13.30 uur
Nadat de boten zijn ingeleverd, is er gelegenheid om een wandeling langs de grachten en over de bruggetjes te maken. Onderweg komt u langs een pottenbakker, galerie en diverse interessante musea.

15.30 uur
Terug bij recreatiebedrijf Geythorn voor een heerlijke maaltijd!

Inclusief:

 • Koffie, thee of frisdrank
 • Een plak krentewegge
 • Punter of kano met instructie
 • Vaarkaart en een uitgezette puzzelroute (inclusief boekje)
 • Wandeling door het dorp
 • Schoolreis diner (patat met mayonaise, een frikandel of kroket en ijsje na)

Prijzen vanaf 10 personen:

Punter:

 • A. € 12,50 p.p.
 • B. € 18,00 p.p. plate menu
 • C. € 29,00 p.p. 3 gangen menu
 • D. € 34,50 p.p. compleet verzorgde barbecue (v.a. 20 pers.)

Kajak (max. 3 personen):

 • A. € 13,50 p.p.
 • B. € 19,50 p.p. plate menu
 • C. € 30,50 p.p. 3 gangen diner
 • D. € 36,00 p.p. compleet verzorgde barbecue (v.a. 20 pers.)

Fluisterboot (max. 7 personen per boot) 2 uur varen:

 • A. € 13,50 p.p.
 • B. € 19,50 p.p. plate menu
 • C. € 30,50 p.p. 3 gangen diner
 • D. € 36,00 p.p. compleet verzorgde barbecue (v.a. 20 pers.)

Bijzonderheden:
Tijd en volgorde kan in overleg aangepast worden.

Boek nu een schoolreisje in Overijssel bij recreatiebedrijf Geythorn

Bent u enthousiast geworden over ons schoolreisjesarrangement? Boek dan nu bij recreatiebedrijf Geythorn via info@geythorn.nl of +31(0)521-361954.

Bootje huren Giethoorn

U beleeft de leukste dag uit in Giethoorn vanaf het water in een van onze boten. Dankzij de gunstige ligging van ons bedrijf kunt op twee locaties in het centrum van Giethoorn een bootje huren. Zo beschikken wij onder andere over een vloot van 35 authentieke punters, meer dan 25 fluisterboten, 2 sloepen en 15 kajakken en kano's. Bij Recreatiebedrijf Geythorn huurt u een boot in Giethoorn per dagdeel, dag of zelfs voor meerdere dagen.

Na een dag varen geniet u in ons restaurant van heerlijk eten en drinken: van lekkers bij de koffie tot een compleet diner. Alle boten die u bij ons huurt, zijn te combineren met onze verschillende arrangementen.

Wave Wave