Wave Wave

Zeil arrangement

Met het ‘Zeilen’- arrangement verkent u het gebied op de meest relaxte wijze

Zeilend de meren van Giethoorn oversteken is één van de meest relaxte manieren om dit fantastische (natuur)gebied te verkennen. U laat de wind zijn werk doen, terwijl u in onze zeilpunter op uw gemak de omgeving kunt bekijken. Het bekende kinderliedje ‘Hoe zachtkens glijdt ons bootje’, daar op het spieg’lend meer’ zou zomaar betrekking op Giethoorn kunnen hebben. Het liedje is een halve eeuw oud en ontstond zo’n beetje in dezelfde periode dat Giethoorn door de rest van Nederland en Europa ‘ontdekt’ werd.

Ons ‘Zeilen’-arrangement start rond de klok van tien uur in het gastvrije Recreatiebedrijf Geythorn, dat in samenwerking met Broer Botenverhuur dit arrangement aanbiedt. U wordt ontvangen met koffie en krentewegge en krijgt instructies en uitleg door de ervaren instructeur van het bedrijf. Wie wil kan vragen stellen, terwijl ondertussen een tweede keer met de koffiekan rondgegaan wordt.

Hierna gaan we met zijn allen, onder aanvoering van de instructeur, naar de boten die iets verderop aan de dorpsgracht klaarliggen. U gaat in groepjes punterend (peddelend met een zogeheten punterboom) in onze punters naar het meer -in de grachten kan niet gezeild worden. Op het meer Bovenwijde kan het zeilen beginnen in deze typisch Gieterse vaartuigen. De zeilpunter is een gemakkelijk vaartuig, waar ook de onervaren zeiler goed mee overweg kan. U heeft ruim de tijd om Giethoorn en de omliggende natuurgebieden Wieden en Weerribben vanaf de boot te ontdekken. Om u de weg te wijzen krijgt u van ons een duidelijke vaarkaart en een informatief boekwerkje over Giethoorn. We strijken de zeilen en gaan punteren door de dorpsgracht terug naar het start- en eindpunt. Onderweg ziet u een aantal attracties (pottenbakkerij, het stenenmuseum De Oude Aarde) in het centrum van dit dorp waar autorijden niet mogelijk is…

Terug in de Recreatiebedrijf Geythorn staat de zeilers tot slot een smakelijke, uitgebreide Schippersmaaltijd te wachten.

Programma

10:00 uur
Ontvangst met koffie of thee en een heerlijke plak krentewegge. Uitleg door onze ervaren instructeur, vervolgens heeft u tijd voor het stellen van vragen terwijl wij nog een keer met de koffie kan rond gaan.

11:00 uur
We gaan met zijn allen naar de boten. Hier wordt u begeleid door onze instructeur. U gaat in groepjes de boten in en puntert richting het meer. Hier kan het zeilen beginnen.

11:30 uur
Zeilen op het meer. Terug gaan we punteren door de dorpsgracht, onderweg komt u langs vele bezienswaardigheden. (pottenbakkerij, het stenen museum "de Oude Aarde" en het Gieters museum " ’t Olde Maat Uus").

14:30 uur
Met zijn allen aan een schippersmaaltijd.

Inclusief:

 • Krentewegge met 2 x koffie of thee
 • Uitleg door zeilinstructeur
 • Vaarkaart
 • Huur van de zeilpunter
 • Schippersmaaltijd (patat/mayo, frikandel of kroket en ijsje na)

Prijzen vanaf 10 personen:

Punter:

 • A. € 16,00 p.p.
 • B. € 20,00 p.p. plate menu
 • C. € 30,00 p.p. 3 gangen diner
 • D. € 35,00 p.p. compleet verzorgde barbecue (v.a. 20 pers.)

Extra:

 • Traditionele schippersversnapering (alcohol) € 1,75 p.p.
 • Uitgebreid picknick/lunch pakket € 7,50 p.p.

Bijzonderheden:
Tijd en volgorde kan in overleg aangepast worden. Dit arrangement kan ook 's avonds worden georganiseerd.

Bootje huren Giethoorn

U beleeft de leukste dag uit in Giethoorn vanaf het water in een van onze boten. Dankzij de gunstige ligging van ons bedrijf kunt op twee locaties in het centrum van Giethoorn een bootje huren. Zo beschikken wij onder andere over een vloot van 35 authentieke punters, meer dan 25 fluisterboten, 2 sloepen en 15 kajakken en kano's. Bij Recreatiebedrijf Geythorn huurt u een boot in Giethoorn per dagdeel, dag of zelfs voor meerdere dagen.

Na een dag varen geniet u in ons restaurant van heerlijk eten en drinken: van lekkers bij de koffie tot een compleet diner. Alle boten die u bij ons huurt, zijn te combineren met onze verschillende arrangementen.

Wave Wave