Wave Wave

Ontspannen/Inspannen arrangement

Het ‘Ontspannen en inspannen’-arrangement: rust en activiteit

Vakantie en vrije tijd zijn er niet louter om helemaal niets te doen, zoals werken niet louter een inspannende bezigheid is. Daarom biedt Recreatiebedrijf Geythorn u een ‘Ontspannen en inspannen’-arrangement’ aan. In een mooi evenwicht kunt u deze dag afwisselend rustig aan doen en de spieren aan het werk zetten…

Uw dagje-uit (die ’s morgens of ’s middags kan beginnen) start lekker ontspannen met koffie en appelgebak. De ontspanning blijft tijdens de hierna volgende rondvaart van ongeveer drie kwartier. Onze deskundige schipper laat u op bijna ‘bedaagde’ wijze de mooiste plekjes van ons dorp zien. Het is vakantie, niemand heeft haast toch?

Daarna is het hoog tijd voor een portie lichamelijke inspanning. U stapt over in onze authentieke eikenhouten Gieterse punters. Deze worden niet motorisch maar met handkracht voortbewogen. Er is een zogeheten punterboom (een lange stok), waarmee u zich op de bodem van de gracht afzet en de boot in beweging brengt en -zo is de bedoeling- houdt. In punters met vijf of zes personen vaart u traditioneel (dus handmatig) terug. U doet dat aan de hand van een spannende en leerzame speurtocht, waarmee u spelenderwijs wat meer van ons dorp te weten komt. De route duurt plusminus twee uur; langer of korter is vooral afhankelijk van uw puntertechniek…

Het eindpunt van de puzzel- en puntertocht is bij Broer Botenverhuur, waar een welverdiende traditionele schippers-versnapering voor u klaar staat. Daarna wandelt u (op uw dooie gemak) over ons Pad (zoals Gietersen het Binnenpad noemen) en de vele bruggetjes langs de dorpsgracht. Onderweg heeft u ruim tijd om een kijkje te nemen in de winkels, de pottenbakkerij en de musea. De wandeling eindigt bij Recreatiebedrijf Geythorn, waar u van het terras gebruik kunt maken. De dag wordt daar tot slot ontspannend afgesloten met (naar keuze) een koffietafel, diner of warm/koud buffet.

Programma

10.00 uur
Ontvangst met koffie en een heerlijk appelgebakje (heerlijk ontspannen).

11.00 uur
U gaat rondvaren (ontspannen), onder begeleiding van een deskundige schipper in ± 45 minuten naar de voor u klaar liggende authentieke eikenhouten "Gieterse" punters.

12.00 uur
Nu begint de inspanning. In punters met 5 of 6 personen vaart u op traditionele wijze terug. U krijgt een speurtocht mee, die u langs de mooiste plekjes in Giethoorn brengt. De route duurt ± 2 uur, afhankelijk van uw puntertechniek.

14.00 uur
Bij het eindpunt "Broer Botenverhuur" staat een traditionele schippers versnapering voor u klaar. Daarna wandelt u terug over de beroemde bruggetjes, langs de dorpsgracht. Onderweg heeft u alle tijd voor de vele musea, pottenbakkerij, winkeltjes en terrasjes.

15.00 uur
De dag wordt ontspannen afgesloten met een koffietafel, diner of koud/warm buffet.

Inclusief:

 • Kopje koffie of thee, appelgebak slagroom
 • Heen: Rondvaart ca. 45 min.
 • Terug: Puntertocht 2 / 3 uur
 • Gieterse versnapering
 • Wandeling langs de dorpsgracht

Keuze uit:

 • A. Gevulde picknick/knapzak € 30,00 p.p.
 • B. Eenvoudig 3-Gangen diner € 37,50 p.p.
 • C. Uitgebreid koud/warm buffet € 43,50 p.p.
 • D. Luxe 3-gangen diner € 43,50 p.p.

Kids prijzen tot 12 jaar:

 • A. Incl. Picknick € 28,00
 • B. Eenvoudig diner € 27,00
 • C. koud/warm buffet € 27,00
 • D. Luxe diner € 27,00

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op 20 personen of meer. Minder personen is mogelijk: bij 10 tot 20 personen toeslag + € 2,50 per persoon. Minder dan 10 personen in overleg mogelijk.

Bijzonderheden:

U kunt zowel 's-morgens als 's-middags starten.

Bootje huren Giethoorn

U beleeft de leukste dag uit in Giethoorn vanaf het water in een van onze boten. Dankzij de gunstige ligging van ons bedrijf kunt op twee locaties in het centrum van Giethoorn een bootje huren. Zo beschikken wij onder andere over een vloot van 35 authentieke punters, meer dan 25 fluisterboten, 2 sloepen en 15 kajakken en kano's. Bij Recreatiebedrijf Geythorn huurt u een boot in Giethoorn per dagdeel, dag of zelfs voor meerdere dagen.

Na een dag varen geniet u in ons restaurant van heerlijk eten en drinken: van lekkers bij de koffie tot een compleet diner. Alle boten die u bij ons huurt, zijn te combineren met onze verschillende arrangementen.

Wave Wave