Wave Wave

Knapzak combinatie arrangement

‘Knapzak’-arrangement doet terug verlangen naar ‘de tijd van toen’

Het woord ‘knapzak’ doet ons met de nodige nostalgie terugverlangen naar de goede oude tijd van de sympathieke en vrolijke landloper Swiebertje en veldwachter Bromsnor -wie kent ze niet? Delen van Giethoorn ademen die sfeer vandaag de dag nog steeds uit. Niet dat landlopers of veldwachters hier rondlopen en elkaar het leven zuur maken, maar het ‘kopje koffie met een koekjen’ wordt bij ons nog steeds gastvrij geserveerd. Hier kunt u nog wegdromen naar de tijd van toen, een halve eeuw geleden, langs de dorpsgracht en bij de bruggetjes, toen computers, mobiele telefoons en elektrische fietsen nog een ondenkbaar toekomstbeeld leken.

Ons knapzak-arrangement begint met een ontvangst met koffie en appelgebak. Wie zijn ogen sluit waant zich misschien in de keuken van juffrouw Saartje, de goeiige huishoudster van de Burgemeester. En voor wie wil is er natuurlijk een tweede kop koffie. Hierna wandelen we met een knapzak (met daarin een uitgebreid picknickpakket!) naar de punters. Dat zijn typische Gieterse vaartuigen. Hier start de Picknick-Punter-Puzzeltocht door de grachten van het dorp en over het meer. De tocht combineert gezelligheid met een stukje educatie, want u steekt er altijd wat van op. Vergeet tijdens het puzzelen niet om regelmatig om u heen te kijken want er is van alles en nog wat te zien. Giethoorn ligt midden in het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit nationaal park is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Als u wilt, stopt u onderweg in de natuur; ga liggend in een weiland met een grassprietje in de mond nog één keer dromen van het vrijbuitersleven van Swiebertje…

Nadat u de punters heeft ingeleverd bestaat ruimschoots de gelegenheid om ons dorp te bekijken. Ga sneupen in de winkeltjes, kijk in de pottenbakkerij of laat u educatief onderhouden in een van de musea. U wordt aan het einde van de dag terugverwacht in Recreatiebedrijf Geythorn voor een heerlijk driegangenmenu, bereid door onze kok, als afsluiting van een ontspannen dag.

Programma

10:30 uur
Ontvangst met koffie en appeltaart.

11:30 uur
U wandelt met een knapzak naar de punters voor een Picknick-Punter- Puzzeltocht door het dorp en over het meer.

15:00 uur
Nadat u de punters heeft ingeleverd heeft u gelegenheid om enkele musea, pottenbakkerij of winkeltjes te bezoeken.

17:00 uur
Genieten van een heerlijk 3 gangen menu, door onze kok bereid!

Inclusief:

 • 2X koffie/thee met appelgebak
 • Uitgebreid picknick pakket (knapzak)
 • Punter met puzzelroute
 • 3 Gangen diner

Diner:

 • Een goed gevulde groentesoep
 • Varkenshaas met championsaus of Visfilet
 • Uitgebreid garnituur
 • Vanille-ijs, vruchten en slagroom
 • (Kids 3-gangen menu)

Prijzen vanaf 10 personen € 50,00 p.p.

 • Inclusief luxe 3 gangen diner
 • Kinderen tot 12 jaar € 38,00

Prijzen vanaf 20 personen € 47,50 p.p.

 • A. Inclusief luxe 3 gangen diner
 • B. compleet verzorgde barbecue.

Kinderen tot 12 jaar € 35,50

Bijzonderheden:

Tijd en volgorde kan in overleg aangepast worden.

Bootje huren Giethoorn

U beleeft de leukste dag uit in Giethoorn vanaf het water in een van onze boten. Dankzij de gunstige ligging van ons bedrijf kunt op twee locaties in het centrum van Giethoorn een bootje huren. Zo beschikken wij onder andere over een vloot van 35 authentieke punters, meer dan 25 fluisterboten, 2 sloepen en 15 kajakken en kano's. Bij Recreatiebedrijf Geythorn huurt u een boot in Giethoorn per dagdeel, dag of zelfs voor meerdere dagen.

Na een dag varen geniet u in ons restaurant van heerlijk eten en drinken: van lekkers bij de koffie tot een compleet diner. Alle boten die u bij ons huurt, zijn te combineren met onze verschillende arrangementen.

Wave Wave