Wave Wave

Haand'n uut de mouw'n

‘Haand’n uut de mouw’n’-arrangement is niet voor stilzitters maar voor echte aanpakkers!

Ons ‘Haand’n uut de mouw’n’-arrangement is er niet één voor slome stilzitters met-de-beentjes-op-de-bank en de afstandsbediening van de tv in de hand. Dit arrangement is voor aanpakkers en doorzetters, voor actieve mensen die op dit fijne dagje-uit echt de handen uit de mouwen willen steken. Wij hebben voor u een mooi en afwisselend programma samengesteld, waar u niet alleen op een aangename manier kennis maakt met ons bedrijf, met Giethoorn en zijn imponerende omgeving, maar ook ‘aan de bak’ moet. Voor wie niet bang is voor misschien wat spierpijn, zweetdruppeltjes en wat sportieve inspanning, is dit het juiste arrangement.

We beginnen de dag zoals het hoort: met koffie (of thee) en krentenbrood. Daarna stapt u in onze rondvaartboot en tonen wij u met trots ons dorp. Zeker weten dat u na deze tour begrijpt waar onze trots vandaan komt!

In het centrum houden wij halt bij het bedrijf Broer Bootverhuur aan het Binnenpad, waar de haand’n uut de mouw’n moeten. U gaat namelijk in groepjes op eigen kracht in een Gieterse punter (dat is een platbodemvaartuig) door de grachten punteren (‘staand roeien’) aan de hand van onze prachtige puzzeltocht. Dit punteren vereist kracht, behendigheid en stuurmanskunst. En waar wij ook vrij zeker van zijn: dit punteren levert vast en zeker hilarische taferelen op. Is het niet voor de man of vrouw aan de punterboom, dan is het wel voor zijn passagiers…

Na afloop van deze ‘energieverslindende’ activiteit wacht u in recreatiebedrijf Geythorn een heerlijke én verdiende schippersmaaltijd. Hierna kunt u uitbuiken op ons terras maar wij adviseren iedereen om Giethoorn wandelend langs de grachten en over onze tientallen bruggen te verkennen. Onderweg komt u langs tal van gastvrije musea, galerieën, winkels en een pottenbakkerij.

Daarmee is het nog niet helemaal gedaan met de lichamelijke activiteit. Om de laatste overtollige calorieën kwijt te raken, gaat u via een avontuurlijke route op de fiets terug naar de auto of bus.

Programma

10.15 uur
Ontvangst met 2x koffie en een plak krentenbrood. Na de koffie gaan we in een rondvaartboot voor een prachtige tocht door Giethoorn. In het centrum bij de punters wordt u uitgezet. En dan… moeten de haand'n uut de mouw'n!!!

11.30 uur
U gaat in groepjes van 6 op eigen kracht een prachtige puzzeltocht door Giethoorn "Punteren".

12.30 uur
Na dit "energievretende" avontuur gaan we aan een overheerlijk schippersmaaltijd.

13.00 uur
Heerlijke schippersmaaltijd.

14.00 uur
U kunt een wandeling langs de grachten en over de nostalgische bruggetjes door Giethoorn maken met zijn vele bezienswaardigheden (musea, galerieën, pottenbakkerij, winkels).

15.00 uur
Om de laatste calorieën kwijt te raken, gaat u via een mooie route op de fiets terug naar de auto/bus.

Inclusief:

 • Gratis parkeren
 • 2 x koffie met krentenbrood
 • Rondvaart met deskundige schipper
 • Punter met instructie
 • Vaarkaart met puzzeltocht
 • Schippersmaaltijd (patat/mayo, frikandel of kroket en ijsje na)
 • Wandeling door het dorp
 • Fiets huur en fietsroute

Prijzen vanaf 10 personen:

 • A. € 27,50 p.p.
 • B. € 35,00 p.p. 3 gangen menu
 • C. € 38,50 p.p. compleet verzorgde barbecue (v.a.20 pers.).

Extra:

 • Traditionele schippersversnapering (alcohol) € 1,75 p.p.
 • Uitgebreid picknick/lunchpakket € 7,50 p.p.

Bootje huren Giethoorn

U beleeft de leukste dag uit in Giethoorn vanaf het water in een van onze boten. Dankzij de gunstige ligging van ons bedrijf kunt op twee locaties in het centrum van Giethoorn een bootje huren. Zo beschikken wij onder andere over een vloot van 35 authentieke punters, meer dan 25 fluisterboten, 2 sloepen en 15 kajakken en kano's. Bij Recreatiebedrijf Geythorn huurt u een boot in Giethoorn per dagdeel, dag of zelfs voor meerdere dagen.

Na een dag varen geniet u in ons restaurant van heerlijk eten en drinken: van lekkers bij de koffie tot een compleet diner. Alle boten die u bij ons huurt, zijn te combineren met onze verschillende arrangementen.

Wave Wave