Wave Wave

Gezelligheid arrangement

‘Gezelligheid’-arrangement: bij ons gaat u knieperties bakken!

Wie Giethoorn zegt, zegt ‘gezellig’. Als dit oer-Hollandse woord op één dorp van toepassing is, dan is het wel op het ‘Venetië van het Noorden’. In het centrum van ons dorp zult u versteld staan van de relatieve rust: bij ons geen lawaai of overlast van auto, bus, trein of vrachtverkeer. In Giethoorn loopt, fietst of vaart iedereen. Door deze ‘laagtempo-verplaatsingen’ heeft iedere gast die Giethoorn bezoekt alle tijd en mogelijkheid om dat typische Gieterse sfeertje op te snuiven. Geniet van de vele fraaie woningen en boerderijtjes, geniet van de vaak fraai aangelegde en tot in de puntjes verzorgde tuintjes en geniet van de plaatselijke bevolking, de winkeltjes, de museums en de bedrijfjes. Op dit alles is het woord ‘gezellig’ van toepassing.

Niet verwonderlijk dat Recreatiebedrijf Geythorn een ‘gezelligheid’-arrangement’ aanbiedt, inclusief rondvaart en verrassende activiteit. Wij bieden u de gelegenheid ons mooie waterdorp vanaf de ‘vaste wal’ én vanaf het water te bekijken. Het parkeren is gratis, dat hoort bij onze gastvrijheid, vinden wij. U neemt ontspannen plaats in onze rondvaartboot voor de langste en mooiste rondvaart door onze waterrijke woonplaats. Wij varen u langs de mooiste plekjes van het dorp, waar we zo trots op zijn! Halverwege stoppen wij in het centrum bij Recreatiebedrijf Geythorn, gelegen pal aan de gracht. Hier serveren wij u twee keer koffie, waarna u het toppunt van Hollandse gezelligheid gaat beleven: u gaat knieperties bakken!

Nadien is er ruimschoots gelegenheid een relaxte wandeling door het dorp te maken. U loopt langs de ‘wereldberoemde’ gracht en over de tientallen karakteristieke bruggetjes. Onderweg komt u natuurlijk bezienswaardigheden tegen, zoals de pottenbakkerij, de galerie, winkels en een aantal musea. Bij terugkomst in de Geythorn staat u een heerlijke plate-maaltijd te wachten. Misschien moe maar zeker voldaan zult u tenslotte met onze rondvaartboot de sightseeing vervolgen, waarna u wordt teruggebracht naar het beginpunt, waar uw auto of bus op u wacht.

Programma

10.00 uur
U parkeert gratis de auto en start met de langste en mooiste rondvaart door Giethoorn.

10.30 uur
Stop in het centrum van het dorp bij recreatiebedrijf Geythorn, voor 2x koffie of thee, vervolgens gaat u met zijn allen gezellig knieperties bakken.

11.30 uur
Na de koffie is er gelegenheid een wandeling te maken door het dorp langs de gracht en over de beroemde bruggetjes. Onderweg komt u langs diverse bezienswaardigheden (pottenbakkerij, galerij, winkels en diverse musea).

13.00 uur
Heerlijke plate maaltijd.

14.30 uur
Vervolg rondvaart en u wordt naar de auto terug gevaren.

Inclusief:

 • Gratis parkeren
 • Rondvaart met een deskundige schipper
 • 2 x koffie
 • Knieperties bakken
 • Wandeling door het dorp
 • Mogelijkheid voor bezoek musea
 • Heerlijke maaltijd

Programmaprijs:

 • A. € 23,00 p.p.
 • B. € 33,00 p.p. 3 gangen diner
 • C. € 27,00 p.p. uitgebreide luxe koffietafel
 • D. € 36,50 p.p. compleet verzorgde barbecue (v.a. 20 pers.)

Extra:

 • Traditionele schippersversnapering (alcohol) € 1,75 p.p.
 • Uitgebreid picknick/lunchpakket € 7,50 p.p.

Bijzonderheden:

Tijd en volgorde kan in overleg aangepast worden.

Bootje huren Giethoorn

U beleeft de leukste dag uit in Giethoorn vanaf het water in een van onze boten. Dankzij de gunstige ligging van ons bedrijf kunt op twee locaties in het centrum van Giethoorn een bootje huren. Zo beschikken wij onder andere over een vloot van 35 authentieke punters, meer dan 25 fluisterboten, 2 sloepen en 15 kajakken en kano's. Bij Recreatiebedrijf Geythorn huurt u een boot in Giethoorn per dagdeel, dag of zelfs voor meerdere dagen.

Na een dag varen geniet u in ons restaurant van heerlijk eten en drinken: van lekkers bij de koffie tot een compleet diner. Alle boten die u bij ons huurt, zijn te combineren met onze verschillende arrangementen.

Wave Wave