Wave Wave

Fietsen en varen door Hollands Venetië

Wie wel eens in het Italiaanse Venetië is geweest, snapt waarom Giethoorn zijn Nederlandse evenknie wordt genoemd. Al heeft Giethoorn geen Brug der Zuchten en geen San Marcoplein, ons eigen Hollands Venetië heeft wél zo’n 50 (!) bruggen die over ons eigen ‘Canal Grande’ liggen… Evenals in het echte Venetië in Noord-Italië is het centrum van Giethoorn niet per auto of bus bereikbaar. In Giethoorn verplaatsen wij ons per boot, lopend of fietsend, of in het geval van winterse omstandigheden, over het ijs. Wie aan ‘de andere kant’ van de dorpsgracht woont of werkt, moet soms zijn grote boodschappen of andere goederen per kruiwagen of karretje over het pad en de bruggetjes naar huis of bedrijf brengen.

U kunt het allemaal zelf ontdekken tijdens ons ‘Fietsen en varen door Hollands Venetië’- arrangement. Dit mooie veelzijdige dagje uit begint met de ontvangst met koffie en appelgebak, waarna we met z’n allen fietsend Giethoorn en zijn prachtige natuurgebied gaan ontdekken. Dát heeft Giethoorn in elk geval voor op zijn Italiaanse gelijke: Giethoorn ligt midden in de gekoppelde natuurgebieden De Wieden en De Weerribben, die werkelijk van Europese allure zijn. U zult het zien!

We fietsen naar Broer Botenverhuur in het hartje van het Venetië van het Noorden. Hier krijgt u instructies van een ervaren instructeur. Hij leert u de fijne kneepjes van het varen in de authentieke punters, het zogeheten punteren. Vervolgens gaat u een punter-puzzeltocht volgen door het al eerder genoemde natuurgebied. U krijgt een royale picknick mee, die u op tal van plekken onderweg kunt nuttigen. Neemt u het afval a.u.b. weer mee terug?

Als u deze vaartocht volbracht heeft, meert u weer af bij Broer Botenverhuur, vanwaar u langs diverse bezienswaardigheden (die u kunt aandoen!) fietst naar Recreatiebedrijf Geythorn. Daar gaat u genieten van een uitgebreide barbecue. Na afloop hiervan gaat u op de fiets weer terug naar het vertrekpunt, waar uw vervoermiddel staat te wachten.

Programma

10.30 uur
Ontvangst met koffie en appeltaart.

11.00 uur
Op de fiets naar Giethoorn, fietsen door een mooi natuurgebied.

11.30 uur
Aankomst bij Broer Botenverhuur, hier krijgt u instructies van een ervaren Instructeur die u leert punteren en varen in deze authentieke boten. Met een punter puzzeltocht vaart u door een prachtig natuur gebied. Onderweg zijn er veel mooie plekjes om uw picknick te nuttigen.

14.30 uur
Terug bij Broer Botenverhuur, van hieruit fietst u langs diverse bezienswaardigheden (die u kunt aan doen) naar Recreatiebedrijf Geythorn

15.30 uur
Met z'n allen genieten van een uitgebreide Barbecue.

17.30 uur
Op de fiets terug naar de auto.

Inclusief:

 • Gratis parkeren
 • Ontvangst met 2x koffie en appelgebak
 • Huur fiets en fietsroute
 • Picknick pakket
 • Huur punter met uitgebreide instructie
 • Punter puzzeltocht
 • Wandeling door het dorp
 • Barbecue

Prijzen vanaf 10 personen:

 • A. € 33,00 p.p. plate menu
 • B. € 43,00 p.p. 3 gangen menu
 • C. € 46,50 p.p. compleet verzorgde barbecue (v.a. 20 pers.)

Extra:

 • Traditionele schippersversnapering (alcohol) € 1,75 p.p.

Bootje huren Giethoorn

U beleeft de leukste dag uit in Giethoorn vanaf het water in een van onze boten. Dankzij de gunstige ligging van ons bedrijf kunt op twee locaties in het centrum van Giethoorn een bootje huren. Zo beschikken wij onder andere over een vloot van 35 authentieke punters, meer dan 25 fluisterboten, 2 sloepen en 15 kajakken en kano's. Bij Recreatiebedrijf Geythorn huurt u een boot in Giethoorn per dagdeel, dag of zelfs voor meerdere dagen.

Na een dag varen geniet u in ons restaurant van heerlijk eten en drinken: van lekkers bij de koffie tot een compleet diner. Alle boten die u bij ons huurt, zijn te combineren met onze verschillende arrangementen.

Wave Wave